Producten  

Genelec

Genelec is een Finse fabrikant van professionele actieve studio luidsprekers.

Zij hebben wereldwijd hun strepen verdiend in studio luidsprekers van klein naar groot. Leverbaar van kleine 2.0 systemen tot aan grote 7.1 systemen.

Stukje geschiedenis:

Genelec is opgericht in 1976 door de Hr. Ilpo Martikainen en de Hr. Topi Partanen. Tijdens de oprichting hadden beide heren nog geen idee wat ze gingen bouwen of verkopen. Het enige wat ze hadden was een electronische achtergrond en enthousiasme. In 1976 kreeg de Finse Broadcasting Compagny een nieuw studio complex in Pasila,

Aan beide heren werd gevraagd of zij een actieve luidsperkers konden maken, waarop beide heren vroegen wat dat was, 2 weken later lag er een prototype, het prototype was verre van perfect.

In 1978 introduceerden beide heren het eerste verkoopbare actieve luidspreker systeem de S30. Later dat jaar werd hun eerste HF ribbon driver ontwikkelt. En zo zou het jaren doorgaan.

Geen wonder dat één van de waarden van Genelec is, geloof. Het geloof in onze eigen ideeën, in plaats van het kopiëren van anderen, wat in staat stelt bij te dragen aan iets unieks in de industrie. Dit geloof is beloond met een onvergelijkbaar vertrouwen bij onze klanten, voor ongeveer 30 jaar in het uitzenden en uit te breiden over de hele wereld, en in nieuwe segmenten en toepassingen van hoge precisie geluidsweergave.

Meer info over producten van Genelec en bestellen kan via onze Webshop